+31 (0)6-1273.7249 info@mcsv.nl

UMC Utrecht Case

De uitdaging

Kent u dat OF JUIST NIET. Buzz woorden als Agile en Big Data (science) zijn van deze tijd. De ene branch of organisatie is de andere niet als het om innovatie gaat. Toch zijn er ook in organisaties soms mensen die vooruitstrevend zijn en altijd op zoek zijn naar verbetering.

In 2015 is het doorbraakproject BigData in contact gekomen met UMC Utrecht Floortje Scheepers (afdelingshoofd psychiatrie). Na enkele enthousiaste gesprekken is een samenwerking op gebied van data innovatie ontstaan.

Samen met GoDataDriven is een data hacketon georganiseerd met geanonimiseerde patienten data. De data kan gecombineerd worden met; CBS data (Statistics Netherlands), Geo Sources (Environmental data), KNMI (weather data) and data van gemeente Utrecht. Data engineers, data-scientists en artsen van de afdeling psychiatrie gingen een dag lang met aangeleverde data aan de slag.

Het reslutaat

Aan het einde van de dag werden de (soms verrassende) resultaten gedeeld met het management en directie van het ziekenhuis. Deze resultaten geven stof tot nadenken en kunnen richting geven in nader onderzoek wat veel tijd, geld en betere zorg tot gevolg kan hebben.

In bijgaande blog leest u meer hierover: https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Professionals/Psychiatrie/Blog-psychiatrie-/2015/Hackathon,-welkom-in-onze-wereld-Dr-Floor-Schee

Zie ook het artikel in FD: https://fd.nl/morgen/1160117/gedwongen-opname-op-dag-vijf-zal-de-patient-agressief-zijn

Wilt u ook een dergelijke sessie organiseren of heeft u vragen hierover, dan kunt u contact zoeken op: https://mcsv.nl/contact/

Klantervaring

“Een fantastische dag waarbij verschillende culturen samenkomen om nieuwe creatieve ideeën te ontplooien. Of deze ook tot wasdom zullen komen is nog de vraag, want het causale verband leggen is zeer moeilijk.”

Floortje Scheepers

Afdelingshoofd Psychiatrie, Universitair Medisch Centrum Utrecht

Gerelateerde Case studies

Meer weten over deze case study?

©2020MCSV KvK 77552954, BTW nr. NL861044538B01

Bekijk hier de MCSV Algemene Voorwaarden 1.0

Petrarcalaan 29
3533 CP Utrecht
info@mscv.nl
+31(0)61273.7249

Share This